Szüleimnek segítettünk a szigetelés pályázat igénylésében.

Szponzorált tartalom

szigetelés pályázat

szigetelés pályázat

A nyolc éve tartó párkapcsolatom után nem nagy kérésnek gondolom, hogy végre össze tudjunk költözni párommal. A legnagyobb akadályozó tényező az volt, hogy egyikünknek sem volt állása. Az utóbbi fél évben azonban mindkettőnknek sikerült találnia egy remek munkahelyet, ezért el is kezdtünk keresni albérletet a közelünkben. A nagy keresésekben felmerült, hogy a magas árak miatt kölcsönkérnénk a szüleinktől, mivel nem tudjuk kifizetni az albérlet árát, vagy legalábbis mellette nehezen tudnánk biztosítani a mindennapi szükségleteinket. Sokáig beszélgettünk arról, hogyan tudnánk megoldani a kényes helyzetet, de a beszélgetés sikeres volt, és megegyeztünk abban, hogy mennyi összeggel tudnak támogatni minket havi szinten. Sajnos úgy alakult, hogy a szüleim házát szigetelni kell, ezért egy ideig mégsem tudnak támogatni minket, ezért az idén lehetséges, hogy elmarad az összeköltözés. Számunkra is kellemetlen, hogy enélkül nem tudjuk megoldani, de nagyon felmentek az albérletárak.

Nem volt mit tenni, segítettünk a szüleimnek intézni a szigetelést, hiszen ők kevésbé értenek ezekhez a dolgokhoz. Az interneten keresgélve találtunk rá a szigetelés pályázatra, amelyet a napelempalyazatok.hu oldalon találtunk meg. Ahogyan a címéből is látszódik, ez nem elsősorban szigetelés pályázat, hanem egy napelem rendszer pályázat lenne, amelyen belül több mindent is ki lehet használni. A pályázaton belül igénybe lehet venni, a 0%-os hitellel az egyéb energiahatékonyságot növelő dolgokra. Van lehetőség napkollektorok, fűtésrendszerek korszerűsítésére, hőszivattyúk telepítésére, hőszigetelésre és bizonyos nyílászárók cseréjére a hitel felvételéhez, amely sokak számára nagy segítség, ahogy nekünk is. Viszont nyilván feltételekhez is kötik ezeket a hiteleket, ami itt sincsen másképpen. A hitelt felvenni kívánó személynek rendelkeznie kell 10% önrésszel és maximum 20 év lehet a futamideje ennek a hitelnek. A maximálisan felvehető összeg 5 millió forint, ami, ha minden igaz az előző években ez több volt. A pályázatot csak magánszemélyek igényelhetik, viszont van lehetőség arra is, hogy egy nagy társasház vagy lakásszövetkezet igényelje a pályázat valamelyik részét. A pályázat célja, hogy az elavult épületek energiahatékonyságát növeljék, ezért is kérhetik a társasház lakói is, hiszen sokszor nem korszerűek ezek a társasházak. A szigetelés nagyszerű lehetőség azok számára, akiknek nem jó a klíma a házban, hiszen egy jó szigetelés képes optimalizálni azt. Az egész támogatás összege 201 milliárd forint, aki pedig él a lehetőséggel kb. 11,3 millió forintot is kaphat a támogatásnak hála. A pályázatnak két ága van. Az egyik a napelem rendszerekre vonatkozik, amelyre maximálisan 2,9 millió forintnyi támogatás érhető el, míg az egyéb energiahatékonyságot növelő segítség 11,3 millió forintot is érhet. Számunkra az utóbbi megoldás szükséges, és mivel eléggé megtérülőnek tűnik, ezért a nyílászárókat is ki fogjuk cserélni egy szuper fa-alumínium ablakokra, hogy mindenhol megfelelő legyen a hő-, és hangszigetelés.

Mi örültünk ennek a lehetőségnek, ezért az oldalon szereplő űrlapot ki is töltöttük, hogy részt vehessünk a szigetelés pályázatban és kihasználjuk a nyílászárócsere lehetőséget is. Amint felveszik velünk a kapcsolatot, meg is fogjuk tervezni az egész procedúrát, amihez már most elkezdtünk szétnézni a webshopokban, hogy milyen lehetőségeink vannak szigetelés és nyílászáró tekintetében (utóbbi esetben csak a megfelelő céget és dizájnt keressük).

Reméljük, hogy nektek is hasznos információval tudtunk szolgálni, szerintünk egy remek lehetőség lehet egy ilyen pályázatot kihasználni bárki számára.