Ha kell egy frankó lakásbiztosítás napelemre, akkor ez hasznos lehet.

Szponzorált tartalom

kombinált lakásbiztosítás

kombinált lakásbiztosítás

Az újév hozott néhány jó ötletet, na meg persze pár fogadalmat, többet között lesz új kutyaház és lakásbiztosítás napelemre. A 2020-as év valamiben elvett, másban viszont visszaadott. Például abban, hogy végre elhatároztuk és meg is valósítottuk, hogy napelemes rendszert telepítünk a házra. Ez már régóta érlelődött bennünk, csak mindig közbejött valami más, sürgősebb megvalósítandó, ami bizony elvitte a pénzt ebből a kasszából. De idén végre összejött a fejlesztés, legalább ebben. Azt viszont nem tagadom, hogy nem volt olcsó mulatság. Persze minden garanciális még jó ideig, de a garanciába nem tartozik bele az, ha egy hatalmas jéggolyó telibe találja valamelyik napelemet, amitől az megreped.

Éppen ezért arra gondoltam, hogy a 2021-es évben olyan megoldást keresek az otthonunk biztonságát illetően, ahol a lakásbiztosítás napelemre is kiterjed. Mert bizony már ilyenekből is van dögivel. A pannonsafe.hu oldalán informálódtam arról, hogy milyen kiegészítő szolgáltatások vannak mostanában, amik egy átlagos lakásbiztosítás mellé választhatók. A felsorolásban bizony ott szerepelt a napelemes és napkollektoros rendszer is. Innentől kezdve meg azt gondolom, hogy nyert ügyem van, mert csak meg kell találnom a legjobb alap csomagot, amit csak lehet és onnantól kezdve lesz lakásbiztosítás napelemre.

Árban mondjuk nem teljesen vagyok képben, hogy ez mit befolyásol pontosan. Ezek a kiegészítő szolgáltatások általában ingyenesek, hiszen pont ez a lényeg, hogy kvázi grátiszként járnak az alaphoz. A pannonsafe.hu oldalán van olyan díjkalkulátor felület, ahol ki lehet számítani, hogy az ingatlan pontos adatait figyelembe véve mennyi lesz a biztosítási díj. Ez nagyon hasznos funkció és biztosan használni is fogom a lehetőségek összehasonlításához.

A napelemes rendszer ára milliós tétel volt, ezzel nem árulok el túl nagy zsákbamacskát. Tehát még akkor is, hogyha kicsit emeltebb összeget kell majd azért fizetnem, hogy a lakásbiztosítás napelemekre is kiterjedjen, igazából még akkor is megéri. Bármi történik velük az elkövetkezendő években és nem nekem kell kifizetni a javítást, akkor már jól jártam.

Egy-egy ilyen kombinált lakásbiztosítás nagyon sokat tud segíteni abban, hogy minden tárgyunk a megfelelő biztonságban legyen és hogy egy sajnálatos káresemény alkalmával se kerüljünk olyan slamasztikába, amiből nem tudunk egyedül kimászni – anyagi szempontból. Sokféle kombinációból lehet választani, a pannonsafe.hu oldalán erre is részletesen kitérnek. Számomra most érthető okokból a napelem a sláger, de hogyha másik ingatlanra is kéne hasonló biztosítást kötnöm, akkor valószínűleg valami olyasmit választanék pluszban, ami szintén a ház biztonságát (anyagilag) védi valamilyen módon, mint mondjuk a csőtörésben elfolyt víz megtérítése vagy a beázásos károk megtérítése. A 2021-es évben a lakásbiztosítás napelemre fog kiterjedni az én szerződésemben, a többit meg majd meglátjuk a következő években.