Néhány blog írás tipp, ha komolyan belekezdenél.

Szponzorált tartalom

Általában önkifejezés céljából kezdenek bele az emberek a blogolásba. Remek dolog közösségépítéshez, új barátok szerzéshez is. Ugyanakkor ott a másik oldala a dolognak, méghozzá a pénzszerzés. Ha üzleti céllal vágunk bele, akkor nem árt, ha jól átgondoljuk azt, hogyan kellene elkezdeni és egyáltalán miről lenne érdemes blogolni.

Attól függően, hogy milyen témában szándékozol írni, a kutatás, új dolgok megismerése nagyon hasznos lehet. Bármi is legyen az oka annak, hogy a blog írás mellett döntesz, másoknak is segíthetsz vele, legfőképp a megjelentetett információkkal. Például nagyon sok anyuka vág bele, hogy megossza mindennapjait és az abban felmerülő problémáit, valamint azok megoldásait, hátha másoknak segíteni tud ezzel. Ez nemes cél, de csak keveseknek sikerül ebből pénzt is csinálni. Na persze, nem biztos, hogy feltétlenül ez kell, hogy vezéreljen, hiszen maga az írás élménye is örömet okozhat.

Egy biztos, hogy tényleg időt kell rá szánni, akár napi több órát is! Mert azt tudni kell, hogy bármi is legyen a fő téma a blog írás során, maga a blogfelület fenntartása általában kiadásokat von magával, ezért érdemes jól csinálni!

A Hwellkft.hu oldalán számos hasznos tippet kaphatsz azzal kapcsolatban, hogy a blogírás milyen lehetőségeket rejthet magában és természetesen arról is, hogy milyen felületek léteznek a megvalósításhoz. A blogplatform kiválasztása az első lépés, ami lényeges dolog, melyet át kell gondolni. Vannak ugyanis “teljesen ingyenes” lehetőségek, amelyek viszont nem biztos, hogy ideális választásnak bizonyulnak hosszú távon. Annak ellenére, hogy még a domain név is díjtalanul a kezünkre kerül, korlátozottak a lehetőségek és nem biztos, hogy elegendő lesz az, amit így kapunk.

Ha komolyan gondolod a blog írást, akkor érdemes költeni rá és nem muszáj hatalmas összegekre gondolni. Számos olyan megoldás van, ami fenntartható és felépítésében, funkciókban kedvező lehet. Manapság nagy hangsúly helyeződik a dizájnra is, a jó sablonok pedig fizetősek. Nem kell megijedni, a fent említett weblapon részletesebb tájékoztatást kaphatsz arról, hogyan lehet belevágni, melyek az opciók és mivel mit kapunk.

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy attól még, mert valamit posztolunk, az nem biztos, hogy a megfelelő felhasználók, olvasók elé kerül, sőt! Gondoskodni kell arról, hogy látható legyen a blog bejegyzés. Erre is megvannak a megfelelő módszerek, hiszen a blog írás és egy cikk megjelentetése önmagában kevés ahhoz, hogy észrevegyék!