Live streaming szolgáltatás

Szponzorált tartalom

live streaming szolgáltatás

live streaming szolgáltatás

Az idei év első megbeszélése kicsit feldobta a hangulatomat. Tovább szponzoráljuk a város focicsapatát, sőt, még jelentősen meg is emeljük a támogatást nyújtó anyagi keretünket. A lelkesedés oka nem más, mint a csapat menedzsere elérte, hogy a helyi meccseket internetes közvetítés segítségével láthatóvá teszik az interneten. Mivel a mi cégünk a csapat fő szponzora, számunkra is új lehetőség adódott, hogy reklámozzuk a vállalatunkat. A főnököm egy rövid írásos összefoglalót kért tőlem, hogy írjam össze a Pélicom által nyújtott live streaming szolgáltatás érdemeit.

Először tisztáztam a fogalmakat, hogy jobban megértsük, mit takar a live streaming szolgáltatás. Maga a streaming kifejezés kizárólag az internetes video továbbítási technológia neve. Ennek ellenére minden élő internetes videó készítést streamingnek szoktak nevezni. A live streaming szolgáltatás megrendelése során a szolgáltató felveszi az élő műsort a helyszínen, amit az interneten lehet nézni. Ehhez szükséges egy korrekt eszközparkkal rendelkező és felkészült szaktudású csapat.

A Pélicom cégnél mindkettő rendelkezésre áll, mind a korszerű felszereltség, mind a kiemelkedő szakmai stáb. A Pélicom 2010 óta foglalkozik live streaming szolgáltatással. Több, mint kétezer közvetítést bonyolítottak le, a nemzetközi munkájuk ezerhez közelít.

Szakterületei közé tartozik: élő műsorgyártás, stúdió felvétel, élő műsorok közvetítése, akár sport, színház, konferencia, képzés vagy oktatás a téma. És akkor még nem is említettem a podcast gyártást. A szolgáltatás minőségét stúdióminőségben vállalják. Az internetes videóközvetítés a Pélicomon keresztül tévé minőségben nézhető.

Teljes körű live streaming szolgáltatás megrendelése során közvetítő kocsival érkeznek a helyszínre, vagy mobil stúdiót építenek ki. A szakmai stáb, akik között megtalálható a rendező, opartőr, képvágó, hangmérnök is, a helyszínen dolgozik, és előállítja a műsort. Ez az adás valós időben az interneten keresztül megjelenik a megrendelő weboldalán. Igény esetén a kamerák képeit is rögzítik. Utólag, stúdiómunka során megrendelésre készülhetnek rövidebb promóciós anyagok is.

Természetesen csak videó gyártást is lehet kérni a Pélicom cégtől, mint ahogy kizárólag csak live streaming szolgáltatást is teljesítenek. Mindkét típusú igény kielégítésére volt már precedens.

Live streaming közvetítés esetén, jellemzően az szokott történni, hogy saját stábbal rendelkezik az ügyfél, és megrendelés csak a jeltovábbításra és az eszközpark használatnak szól.

Rengeteg témában dolgoztak már, mint sportesemények, céges bejelentések, koncertek, konferenciák, sajtótájékoztatók.

Megértem, hogy a főnököm írásban kérte, hogy szedjem össze a Pélicom munkásságát, mert úgy látom, hogy a mi cégünk is több fronton is potenciális ügyfelük lehet. Biztosan még sokat hallok a Pélicomról a jövőben, hiszen megismerésükkel új potenciált látok vállalatunk népszerűsítésében.