Energia tanúsítvány és értékbecslés egy füst alatt még kedvezőbb áron!

Szponzorált tartalom

energetikai tanúsítvány

energetikai tanúsítvány

Egy ingatlantulajdonos általában hosszas mérlegelés után jut el arra a döntésre, hogy eladja a birtokában lévő lakást vagy házat. Ilyen esetben már 2012 óta az eladó felelőssége, hogy hiteles energetikai vagy köznyelven szólva energiatanúsítvány készüljön az ingatlanról. Ez a saját maga számára is hasznos információ lesz, hiszen az ingatlanok piaci árát jócskán befolyásolja az energetikai besorolás. Érdemes tehát ezt a lépést még az ingatlan meghirdetése előtt megtenni, hogy tisztában legyünk az árra gyakorolt hatásával. Sőt, az energia tanúsítvány birtokában már könnyebben fordulhatunk hivatásos értékbecslőhöz is, hiszen ennek a szakembernek a számára is beszédes a dokumentáció, mely az ingatlan műszaki állapotának és felszereltségének jelentős részét magában foglalja.

Ha pedig az eladáshoz kapcsolódóan mind az energia tanúsítvány, mind az értékbecslés a terveink között szerepel, a https://www.e-tanusitas.eu/ oldalon a lehető legjobb helyen járunk. Ez a cég ugyanis ezt a két szolgáltatást igen kedvező csomagban értékesíti. Ha náluk készül az adott ingatlan energetikai tanúsítványa,akkor az ezt követő szakszerű értékbecslés díjának felét elengedik az ügyfél részére.

Az értékbecslés egyébként is mindig kifizetődő befektetés. A tulajdonos számára ugyanis mindenképp nyereséget jelent. Egyrészt amiatt, mert nem a piaci ár alatt adja el az ingatlan, ami egyértelműen súlyos elbukott összegeket jelentene. Másrészt megspórol magának akár hónapokat azáltal, hogy nem árulja hosszú időn keresztül túlárazva az ingatlant. Ez utóbbi jele lehet az érdeklődés hiánya vagy a potenciális vevőjelöltek által benyújtott alacsony ajánlatok. Mindezek csak sok elvesztegetett idő után ébresztik rá a tulajdonost a túlságosan magasan meghatározott ár hibájára.

Visszatérve az értékbecslést mindenképp megelőző energia tanúsítványra, az e-tanusitas.eu felkészültségében mindenképp megbízhatunk. Fontos szempont, hogy a kiszállási költséggel például az esetek túlnyomó többségében nem kell számolnunk. A vállalat ugyanis országszerte számos irodát működtet, minden nagyvárosban találunk képviseletet. Így tényleg ritkaságszámba megy az olyan megrendelés, amikor a legközelebbi telephelytől is túl nagy távolságra esik az ingatlan, ezért a cég kénytelen egy jelképes kiszállási díjat is felszámolni. Szerencsére még az ilyen esetben sem kell pár ezer forintnál nagyobb összegtől tartanunk.

Természetesen nemcsak a kedvező földrajzi adottságok, hanem a kiérkező mérnök munkatárs és az irodai kollégák szakmai hozzáértése is garantált. Emellett számottevően emeli a munka hatékonyságát, hogy az ügyfél által előzetesen átküldött információt feldolgozzák a látogatás előtt. Ennélfogva a helyszíni szemle folyamán a már ismeretes adatokat ellenőrzik le és erősítik meg, így sokkal gyorsabban lezajlik az energia tanúsítvány ezen fázisa. Sőt, az ügyfél idejéből is kevesebb időt rabolnak. Ezért hálásak is szoktak lenni az eladók, akik tudvalevőleg általában életüknek nem a legegyszerűbb időszakát élik az ingatlaneladáskor.