Hazánkban kedvező a tequila ár

Szponzorált tartalom

Kihagyhatatlan tequila ár

A közép-amerikai Mexikó számos finomságról híres, és itt nem csupán az ételekre kell gondolni, hanem az alkoholos italokra is, főleg a tequilára. Akik imádják ezt az egyediséget, nagyon örülnek annak a ténynek, hogy a tequila ár bizony megannyi boltban igen kedvező, aminek köszönhetően nemcsak egy üveggel lehet vásárolni, hanem legalább hárommal.

A fenti sorok után senkit sem lep meg, hogy ez Mexikó nemzeti itala. Ezt eredetileg kék agávéból nyerik, és az ebből kapott nedű lepárlását követően a tequila fajtájától függően palackozzák, vagy hordóban tovább érlelik, illetve pihentetik. Ezt a speciális itókának három fő kategóriája létezik: az érlelés nélküli silver, vagy más néven blanco tequila-k, a gold, vagy más néven reposado, azaz pihentetett fajták, és végezetül fellelhetőek a csúcsminőségű anejo típusok.

A neves ital minőségének legfontosabb meghatározója az agávé-tartalom. Vannak kevert fajták, amelyek általában csak 51 százalékban tartalmazzák a kék agávé párlatot. Magyarországon a minőségi és kevert tequila ár is reális.