Hogyan érdemes a rosé-t fogyasztani?

Szponzorált tartalom

Rosé

Legyen szó bármilyen fajta pezsgőről, nem vitás, hogyha az ember a maximumot akarja kihozni az italból, az ízt és a teljes fogyasztási élményt is illetően, bizonyos szabályokat be kell tartania. Ez vonatkozik a rosé típusra is, amelyik manapság egyre kedveltebb. Természetesen a megfelelő hőmérséklet mellett, oda kell figyelni arra is, hogy miből isszák a házigazda és a vendégek az italt.

A mai napig népszerű a flőte pohár, amelyik a hosszúkás, széles és kehely-szerű alakja miatt ideális választásnak bizonyul. Ez azért jó, mert ebben sokáig megmaradnak a buborékok. A champagne töltésekor érdemes a poharat kevésbé megdöntve kézben tartani, hiszen ekkor lényegesen kevesebb buborékot veszít a rosé.

Sokan úgy hiszik, hogy érdemes a poharakat is lehűteni, azonban ez tévedés, hiszen erre semmi szükség nincs. A rosé esetében nem csupán 2/3-ig, hanem 5/6-ig is tele lehet tölteni a poharat. Fontos, hogy nem szabad forgatni a nedűt a pohárban, mert azzal az elég sokat veszít a szénsav tartalmából, ami ugye végső soron ront az ízén. A rosé igazán finom nedűk közé sorolható, ami sokak kedvence.