Kifogástalan a vésőgép SDS Max teljesítménye

Szponzorált tartalom

Vésőgép SDS Max

Gyakran találhatja a lakástulajdonos magát olyan helyzetben, hogy a lakásban egy lyukat kell fúrni a falba a kép felakasztása miatt. A szakemberekkel pedig sokszor előfordul, hogy olyan helyen kell dolgozzanak, ahol nincs konnektor és nagy, vezetékes fúróval lehetetlen dolgozni. Mindkét esetben egy akkumulátorral felszerelt Hitachi behajtó segíthet, amelyik kompakt kialakítású, roppant precíz, egyszerűen kezelhető, kis méretű és strapabíró. Az ilyen Hitachi behajtó ott, ahol nincs vezetékes áram, a kiváló segítséget jelenti.

Egyszerű lakástulajdonosoknak, akik csak néha végeznek el pár fúrást, ez nem hiányozhat a szerszámos ládájukból, ugyanis sosem lehet tudni, hogy mikor lesz rá szükség. Sőt, ez nemcsak a falba fúrhat lyukat, ugyanis ezzel a nagyszerű szerszámmal egyszerűen ki lehet fúrni a fát és a különböző fémeket is. Aki az online áruházakat választja, a rendeléskor a Hitachi behajtó mellé kap egy másik akkut is, amit akkor lehet használni, amikor a másik lemerült vagy éppen töltődik. Ezáltal a Hitachi behajtó mindig rendelkezésre áll majd. Az internetes áruházakban az ütvefúrók is beszerezhetők.

Azonban a szerszamgepwebshop.hu munkatársai sokszor hallják a vásárlóktól, hogy megvettek egyet, de az sajnos a betont nem viszi. Pontosan ezen probléma kiküszöböléséért a vésőgép SDS Max típus mellett kell dönteni, amelyik a legkeményebb betonfalat is átfúrja. A vésőgép SDS Max fajtánál az ütő mozgást egy körmös tárcsás ütőmű állítja elő. Ekkor a tokmánynak nagyjából 3 mm mozgása van előre és hátra. Minél nagyobb az ütvefúró fordulatszáma, annál jobban pörög a fúrógép, és annál nagyobb az ütésszám és egyben az ütési energia is.

A vésőgép SDS Max esetében ez a szám igen magas, ami meg is érződik a használatkor. Ennél lehetőség van a fordulatszám növelésére is, ami által növekszik az ütési energia. Ezzel vigyázni kell, ugyanis a fokozott hőtermelés miatt a beton fúrásakor eléghet a fúróhegy. Nyilván, ha a szaki csökkenti a fordulatszámot, lecsökken a fúrógép ütési energiája is. A vésőgép SDS Max fához, fémhez, illetve különböző anyagokhoz is jól használható.