Minőségi sushi rizs rendelhető a világhálóról

sushi rizs

sushi rizs

A rizs legfőbb alapanyagként szerepel a sushi elkészítésénél és egyáltalán nem mindegy, hogy milyen típust választunk. A speciális japán rizs kerek rizsfajta, aminek az elkészítése is teljesen másképp történik, mint a hagyományos változatnak. A sushi rizs gondosan átválogatott, hiszen figyelnek arra, hogy az összetört szemek aránya minimális legyen. Ellenkező esetben a sushi nem lesz tökéletes állagú. Íze semleges, ennek köszönhetően a hal és a különböző fűszerek tökéletesen át tudják adni aromájukat. Lássuk, hogyan készül a finom sushi rizs!

Első lépésként legalább 7-8 alkalommal át kell mosni, miközben a rizsszemeket óvatosan át kell dörzsölni, hogy minden apró kis szennyeződés eltűnjön róla. Ha teljesen átlátszó lesz a rizs vize, akkor lesz tökéletes, hiszen így minden fehérítő lejön róla. Fontos, hogy ugyanannyi vízzel öntsük fel, mint amennyi rizst szeretnénk főzni. A jó sushi rizs enyhén ragadós és fontos tudni, hogy csak nedves kézzel szabad hozzányúlni a formázás során. Ha megfőtt a sushi rizs, a fedőt nem szabad levenni, hanem le kell takarni egy konyharuhával. Így hagyjuk, amíg teljesen kihűl. Innentől kezdve bátran ízesíthető. A sushi rizs könnyedén beszerezhető a különböző boltokban, de a Bulkshop oldaláról házhoz is rendelhető. Itt további sushi alapanyagokat is be tudunk szerezni, mint például a szójaszósz, az algalap vagy a wasabi paszta. Csomagban megvásárolva extra kedvezményre számíthatunk, így nemcsak pénzt, de időt is spórolhatunk. Érdemes a Bulkshop webáruházat választani!